Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må bli i London til søndag

Dagbladet.no måtte fortelle kjæresteparet Ina H. Olsen (18) og Magnus Granaas (19) hvorfor de er strandet på Heathrow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HEATHROW/OSLO/KLEPP (Dagbladet.no): Det unge paret fra Honningsvåg er blant de tusenvis av flypassasjerene som er strandet på Heathrow som følge av at Storbritannia har iverksatt de mest drastiske sikkerhetstiltakene siden 11. september.

- Vi kommer oss ikke hjem før på søndag, sier Ina H. Olsen, til Dagbladet.no.

Paret har tak over hodet for natten og skal finne et hotell i morgen.

- Fotografen til Dagbladet hadde en venn som hadde en leilighet vi kunne låne i natt. I morgen skal vi finne et hotell.

Ina syns ikke noe om at London-turen ble forlenget med flere dager.

- Nei, jeg syns ikke det er så veldig hyggelig. Vi måtte ordne alt selv. SAS har ikke gjort noe, og vi måtte reise hjem med SAS fordi alt annet var fulbooket.

Kom tidlig

På vei hjem fra sin aller første tur til London havnet de midt i det ekstreme kaoset som råder på verdens største flyplass i dag. Ina og Magnus skulle ha vært på et SAS Braathens fly til Stavanger klokka 12.

image: Må bli i London til søndag

- Vi har aldri vært i London før, og det er en veldig stor flyplass, så vi ville komme litt tidlig. Derfor var vi her i 09-tida, forteller Ina til Dagbladet.no.

De siste timene har de bare hørt løsrevede rykter om hva som er årsaken til terroralarmen.

- Det eneste vi har fått beskjed om er at sikkerheten har økt på flyplassen, og at vi skal komme tilbake til innsjekkingen klokka 14 (engelsk tid). Jeg snakket med en venninne på ferie i Hellas på telefon i sted, hun fortalte at hun hadde sett på BBC at noen terrorister var arrestert, sier 18-åringen.

Tenkte på t-bane-bombene

SAS Braathens har ifølge henne ikke gitt noen detaljert informasjon til de unge kundene.

- Når Dagbladet.no må fortelle oss om hva som foregår, noen timere senere, sier det sitt. Vi er skuffet over SAS, vi er jo i et for oss helt nytt land, sier finnmarksjenta.

- Fordi vi hadde billetter som var bestilt på internett, fikk vi bare beskjed om å ringe et telefonnummer for mer informasjon. Vi ga opp telefonkøen etter ett kvarter, sier Magnus, som regner med at de to må bli værende på Heathrow noen timer til.

Kjæresteparet er ved godt mot, men har tatt innover seg alvoret.

OPPGITT OVER SAS BRAATHENS: Ina H. Olsen (18) og Magnus Granaas (19) er ved godt mot, men har fått svært lite informasjon fra flyselskapet på Heathrow. Foto: KEITH HAMMETT
OPPGITT OVER SAS BRAATHENS: Ina H. Olsen (18) og Magnus Granaas (19) er ved godt mot, men har fått svært lite informasjon fra flyselskapet på Heathrow. Foto: KEITH HAMMETT Vis mer

- Det føles litt rart, da vi fløy hit fra Norge tenkte jeg på bombene på t-banen i London i fjor, sier Ina.

Amerikanere strandet på Sola

Også flere flyplasser i Norge har store problemer som følge av terrorpanikken i dag.

Fredelige feriedager i Norge ble brutalt avbrutt av terrorfrykt i England for familien Fortune fra Scottsdale i Arizona, USA. De er strandet på Sola . Familien er imidlertid  først og fremst glade for at terrorangrepet ble avverget.

- Vi er lykkelige over at de fryktelige terrorplanene ble avslørt, og sender en stor takk til engelsk politi, sier John, Brad og Janean Fortune og barna Scott og Kylie.

De vet ikke når de kommer seg videre til England. Foreløpig har de billetter til en avgang fredag kveld, men mye er usikkert.

Men det er altså små bagateller i forhold til marerittet og skrekkvisjonen, å havne om bord i et fly med fanatiske terrorister som bare vil spre død og fordervelse.

- Terrorfrykt har vært en del av vår hverdag siden 9/11. Nå har dette kommet oss enda nærmere, sier familien Fortune.

Den brutale virkeligheten møtte dem i avgangshallen på Sola i dag formiddag.

- Plutselig kom beskjeden om at flyen var kansellert på grunn av terroravsløringene. Vi fikk god informasjon, og det var ikke annet å gjøre enn å hente ut leiebilen igjen og kjøre tilbake til gjestfrie norske slektninger, sier Fortune.

Arizona-familien har forståelse for at avgangen til Heathrow ble innstilt. De sier at politiet må gjøre jobben sin.

-Selvsagt er det ubehagelig å bli berørt av en slik hendelse. Men vi er svært takknemlige for at politiet tar situasjonen på alvor. Britisk etterretning ser ut til å ha gjort en god jobb, sier Fortune.

<B>FERIEN STOPPET PÅ SOLA:</B> Familien fra Arizona i USA kom aldri lenger enn til Sola flyplass ved Stavanger i dag. -Vi er bare glade for at terrorplanene ble avslørt, sier ekteparet Janean og John Fortune og barna Kylie og Scott til Dagbladet.
<B>KOMPLETT KAOS:</B> Det var køer overalt, og i enkelte områder gikk det knapt an å bevege seg på Heathrow i ettermiddag.