Må bli i USA

En føderal appelldomstol i Atlanta bekrefter at den cubanske gutten Elian Gonzalez må være i USA til spørsmålet om omsorgsrett er avgjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen oppfattes som en delseier for Elians slektninger i Miami, som ønsker at han skal bli i værende USA. Men avgjørelsen betyr ikke at han ikke kan gjenforenes med sin far i USA, understreker justisminister Janet Reno.

Faren Juan Miguel Gonzalez er i USA for å hente gutten hjem til Cuba, men slektningene har nektet å utlevere ham.

Advokaten til Juan Miguel Gonzalez forlanger nå at amerikanske myndigheter sørger for at Elian blir gjenforent med sin far øyeblikkelig.

Miami-slektningene til Elian sier at de umiddelbart vil ta med seg gutten hvor som helst i USA, slik at gutten kan treffe sin far.

-Drakampen om Elian Gonzalez fortsetter med uforminsket styrke, sier slektningenes advokat, Linda Osberg-Braun, til tv-kanalen ABC Television.

En psykolog som myndighetene har engasjert, uttalte tirsdag at Elians psykiske helse er i fare.

Appelldomstolen sier at det er mange sider ved saken som bør utredes. Siden Elian (6) har vært i USA så lenge som han har, kan det ikke skade om han blir en stund til. Den sier imidlertid ikke direkte hvem som skal ha omsorg for Elian mens saken pågår.

(NTB)

FEST I MIAMI: Den føderale domstolens avgjørelse om at 6 år gamle Elian må bli i USA foreløpig ble feiret i Little Havana i Miami.