Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Må bli smartere

Helseminister Tor Tønne mener sykehusene må organiseres bedre. - Det er ikke bare et spørsmål om penger, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bedre ledelse, smartere jobbing, smidigere organisering og fleksibilitet mellom yrkesgruppene er stikkord for hva som må gjøres. Det handler ikke om at ansatte skal springe fortere, sier forskningssjef Finn Henry Hansen ved Sintef Unimed.

Helseminister Tønne deler forskningssjefens syn:

- Sykehusene har fått mange penger de siste årene, og jeg mener det er riktig. Men jeg synes rapporten illustrerer det jeg har sagt mange ganger: Det er ikke bare et spørsmål om penger, men om bedre organisering, sier Tønne.

Store forskjeller

- Jeg merker meg også at forskjellene er store. Vi kan ikke si at folk får likeverdige sykehustjenester overalt. Det er en av grunnene til at jeg mener det er nødvendig å organisere sykehusene annerledes, sier Tønne, som understreker at han ennå ikke har fått satt seg grundig inn i tallene.

Framtida

- Hvis ikke det offentlige blir bedre, vil private løsninger tvinge seg fram. I en liberalisert økonomi og mer fristilt offentlig sektor - supplert med økende innslag av private helsetilbud - vil likhetsidealet komme under press. Kanskje noen vil få det bedre mens andre får det verre, sier Hansen.