Må bo i bilen

I tre måneder har Matarr Amadou (43) forsøkt å leie en leilighet, men uten hell. Vernepleierstudenten må bo i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): - Fordi jeg er svart, konstaterer Amadou, født og oppvokst i Gambia. For ikke drikker han, og ikke bråker han. Med 80 prosent stilling som hjelpepleier, i tillegg til å være heltidsstudent, er han ikke særlig mye hjemme heller. Men når Matarr Amadou ringer, er leiligheten alltid utleid.

- Jeg har bodd i Bodø i ti år, og kjenner mange folk. Derfor trodde jeg aldri at jeg skulle havne i denne situasjonen.

Sover i vaskehall

I oktober gikk Amadous forrige leiekontrakt ut. Datteren på 16 år måtte flytte på hybelen til storesøsteren. Amadou flyttet ut i bilen. I dag er Saaben hjemmet hans. Her studerer, spiser og sover han. I bagasjerommet ligger dyna, som han drar over seg når han legger seg for kvelden. I baksetet.

- Jeg pleier å parkere bilen i vaskehallen på Shell. Jeg får egentlig ikke lov, men jeg må ha litt varme i meg på natta, forteller Amadou. Hver eneste dag i tre måneder har Matarr forsøkt å finne en treromsleilighet til seg og datteren. Uten hell.

- Flere ganger har jeg bedt norske kamerater om å ringe på samme leilighet. De får gjerne høre at leiligheten fortsatt er ledig. Amadou har også møtt huseiere som i klartekst har sagt at de ikke vil leie ut til «negere».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer