OVER VANNET: Flere familier har flyttet inn i sementblokker for å unngå slanger og krokodiller som er observert i vannet.Foto REUTERS/Sukree Sukplang/SCANPIX.
OVER VANNET: Flere familier har flyttet inn i sementblokker for å unngå slanger og krokodiller som er observert i vannet.Foto REUTERS/Sukree Sukplang/SCANPIX.Vis mer

Må bo i sement-blokker

En halv million mennesker er rammet av flommen i Bangkok. Prøver å unngå slanger og krokodiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bangkoks innbyggere er tvunget til å ta stadig mer drastiske tiltak i bruk for å unnslippe vannmassene som herjer i byen å har ødelagt husene deres.

I den nordlige delen av byen, Pathum Thani, har et dusin familier flyttet inn i store sementblokker. Blokkene skal egentlig brukes til å bygge en ny jernbane i byen, men i påvente av at vannmassene trekker seg tilbake, fungerer de nå som midlertidige boliger.

«Bikuber» CNN kaller blokkene for «bikuber». Forskjellen er bare at de ikke inneholder innsekter, men kvinner, menn og barn.
Familiene gjør alt de kan for å unnslippe de enorme vannmassene som har plaget Bangkoks innbyggere i lengre tid.
Selskapet som står for utbyggingen har gitt sitt samtykke i at familiene kan få bo der. De har også gitt tillatelse til at beboerne får koble seg på strømnettet. Dermed får de både lys og TV, skriver CNN.

I kubene kan de lettere holde vakt over de få eiendelene de har igjen.

- Jeg eier en liten butikk, og når vannet kom, flyttet jeg alle varene hjem til min leilighet. Så kom flommen der og da vannet nådde meg helt opp til halsen måtte vi flytte hit, sier Jaew, som bor i en av kubene sammen med de andre fem i familien.

Slanger og krokodiller I dag har vannet trukket seg litt tilbake, men Jaew er motvillig til å flytte tilbake. Hun er redd for slanger og krokodiller, som stadig er observert i området. Så lenge de lever i sementblokker føler de seg tryggere.

De som bor i nærheten og som var så heldig å slippe unna vannmassene gjør nå det de kan for å hjelpe.

Flommen i Thailand har så langt kostet mer enn 500 menneskeliv. Anslagsvis en femtedel av Bangkok har vært under vann. I disse områdene er det nå søppel, døde dyr og næringsavfall som potensielt skaper store helseproblemer.