Må bo i telt

GREFSEN: (Dagbladet): Gravide Evita Jørgensen (27) er tre måneder på vei, men får ikke ei krone til livsopphold fra Ullern sosialkontor i Oslo. I halvannen måned har hun bodd i telt med kjæresten og barnefaren, «Ove» (27).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har bare råd til en yoghurt og en pose boller om dagen. Jeg er gravid, jeg kan ikke bo i et telt. Er det dette de kaller en velferdsstat? spør Evita seg.

Hun er livredd for at barnet skal bli skadd av påkjenningene teltlivet gir, men har ingenting å stille opp med mot Oslo kommune.

Det er bak Grefsen kirke i Oslo at paret holder til - i et lite grønt telt klemt mellom et boligfelt og den gamle kirka.

- Nettene er sinnssykt kalde, vi fryser hele tida, men vi har ikke noe annet sted å gjøre av oss. Jeg orker ikke dette livet lenger, sier Evita. Hun har mørke ringer rundt øynene og et tomt, resignert blikk. Evita slet lenge med alkoholproblemer. Nå er det flere år siden hun sist rørte en dråpe. Likevel fortonet livet seg bedre da hun var full hele tida.

- Da fikk jeg i hvert fall hjelp, sier hun.

Meldte flytting

Sammen med «Ove» (27) meldte hun flytting til Oslo tidligere i år. Evita og «Ove» trodde at lykken skulle stå dem bi i hovedstaden, at i hvert fall «Ove» skulle få jobb. Men slik gikk det ikke.

- Sosialkontoret begrunner avslaget med at det er bedre for meg å flytte tilbake til Lillesand, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer