Må bruke gardiner for å bandasjere sårede

Redd Barna slår full krisealarm for barna i Gaza.

RAMMET HARDT: Denne gutten deltok i en begravelse for en av de sivile som er blitt drept av israelernes bomber. Foto: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa/Scanpix
RAMMET HARDT: Denne gutten deltok i en begravelse for en av de sivile som er blitt drept av israelernes bomber. Foto: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Redd Barna slår full krisealarm for barna på Gazastripen, som lever under ekstremt psykisk press med akutt mangel på mat og vann.

 

Ifølge palestinske sykehuskilder er minst 390 mennesker drept og rundt 1.900 såret siden Israel innledet sitt massive bombardement av Gazastripen lørdag.    Minst 42 av de drepte har vært barn, opplyser de samme kildene.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) anslo onsdag at minst 25 prosent av de drepte var sivile.

- Andelen kan også være langt høyere, sier talsmannen Christopher Gunness.

- For barnas skyld

- For barnas skyld oppfordrer vi nok en gang alle berørte om å finne en politisk løsning på den fastlåste situasjonen, som har konsekvenser for så godt som hvert eneste barn på Gazastripen, sier Redd Barnas generalsekretær Gro Brækken.

- Også israelske barn er i fare på grunn av de stadige palestinske rakettangrepene, legger hun til.

Brækken krever at Israel gir Redd Barna og andre hjelpeorganisasjoner full tilgang til Gazastripen, der behovet for akutt nødhjelp er stort og barna lider mer enn noen andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.