Må dokumentere lovlig drift

Eiere av restauranter og utesteder kan bli nødt til å dokumentere at de har kjøpt mat og drikke på lovlig måte når den nye matloven trer i kraft om vel et år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Den nye matloven kommer til å bli et effektivt virkemiddel i kampen mot smuglervarer, sier direktør i Statens næringsmiddeltilsyn, Gunnar Jordfald til Aftenposten.

- I dag er bevisbyrden hos myndighetene. Når den nye loven trer i kraft er det sannsynlig at den som har kjøpt varene selv må bevise at matvarene eller spriten er lovlig kjøpt, sier Jordfald.

Ansatte i bedrifter eller restauranter vil få et krav om å varsle myndighetene på eget initiativ dersom de mistenker at varer er kommet til restauranten eller butikken på ulovlig vis. De ansatte får også trolig et ansvar for å trekke tilbake de ulovlige matvarene for salg til kundene, dersom de aner ugler i mosen.

Sosial- og helsedepartementet jobber nå med den ny matloven, som etter planen skal stå klar 1. januar 2004. Denne loven skal samle alle lovene og forskriftene som regulerer matkvalitet og produksjon av mat.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer