Må erstatte sin avdøde venn

STAVANGER (Dagbladet): - Jan Johnsen var en markant og avholdt politiker, sier Bent Høie om sin avdøde partifelle. Han synes det er trist å bli hentet inn som varamann til Stortinget under slike omstendigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Johnsens drukningsulykke kom som et sjokk på det politiske miljøet i Stavanger. Johnsen har vært politisk engasjert hele sitt liv og satt i bystyret i en årrekke. Han var godt kjent i Stavanger for sitt engasjement blant annet når det gjaldt Sentralsykehuset i Rogaland. Den 58-årige politikeren har sittet på Stortinget siden 1997.

Lederen av Stavanger Høyre, Bent Høie, fikk vite om drukningen tidlig søndag morgen.

Avholdsmann

- Det var Jans datter, Janne, som ringte og fortalte meg den triste nyheten. Jeg kjenner ikke omstendighetene rundt drukningen, men vil gjerne presisere at Jan var avholdsmann og i god fysisk form, sier Høie.

I ungdommen ledet Johnsen avholdsbevegelsen i Stavanger. De seinere åra har han vært sterkt engasjert i organisasjonen Sykehuset i våre hender.

Hardt for Høyre

Høyre i Rogaland er naturlig nok ekstra hardt rammet av ulykken. Johnsens datter Janne er leder av Rogaland Høyre. Og Høie er en nær venn av Johnsens familie.

- Akkurat nå går selvsagt tankene mine til familien hans. De politiske aspektene av Jans bortgang kommer i annen rekke, sier Høie til Dagbladet.

oystein.mikalsen@dagbladet.no