Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må evakuere 150?

Politiet i Mo i Rana vurderer fredag kveld om 150 beboere i områdene Røssvoll og Langvassgrenda må evakueres på grunn av flommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store nedbørsmengder har skapt kaotiske tilstander flere steder i Nordland. I Mo i Rana har politiet opprettet et eget evakueringsteam som raskt kan beslutte om boligene i Røssvoll og Langvassgrenda skal evakueres.

Fredag ettermiddag trappet politiet ned flomberedskapen, men måtte like etter snu om.

- Vi fikk meldinger om at vannsituasjonen i Langvatnet nord for Mo i Rana hadde forverret seg dramatisk, sier politistasjonssjef Robert Bjugn i Mo i Rana til NTB.

I hans distrikt måtte E12 stenges fredag fordi det var fare for at en bru over elva Revelåga skulle bli tatt av de store vannmengdene.

Pusterom

Andre steder i Nordland fikk politiet et pusterom fredag. Nedbøren avtar i fylket, mens alle de fire fylkesveiene i Troms fredag ble stengt etter ras.

Fredag kveld var det flere veier i Nordland som ble åpnet igjen, og vannstanden sank.

17 veier og ferjestrekninger var fredag kveld fremdeles stengt. N av de stengte veiene er europaveier eller riksveier.

- Prognosene sier at vi får et pusterom fram til søndag, og så vil vi få mye nedbør igjen i Nordland, sier vakt Jon Andreas Klemetsen ved Vegtrafikksentralen i Nord-Norge til NTB.

Evakuert

I Saltdal i Nordland var det flere ras fredag, og tre familier i Os i Saltdal ble evakuert. Det var fredag kveld ingen akutte situasjoner.

Fredag kveld så det ut til at mye av uværet hadde krysset fylkesgrensen og gått over til Troms. Fire fylkesveier var stengt, og den ene, fylkesvei 294, vil være stengt i minst en uke. Et stort ras ved Isbergan har sørget for det.

(NTB)

VEIEN BORTE: Uværet deler Norge i to nord for Mo i Rana. Flom og jordras som følge av mye nedbør i Nordland har ført til stengning av veier i hele fylket. Bildet er tatt på E6 - 4 mil nord for Mo i Rana.
Hele Norges coronakart