Må få 150 millioner fra private for å redde Oslo-skole

500 elever frykter for framtiden midt i valgkampen.

HÅPER PÅ DONASJONER: Styreleder ved St. Sunniva skole i Oslo Gunnar Markussen og representant for foreldrene, Karen Lieve Ria Hostens. Foto: Espen Røst/Dagbladet
HÅPER PÅ DONASJONER: Styreleder ved St. Sunniva skole i Oslo Gunnar Markussen og representant for foreldrene, Karen Lieve Ria Hostens. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Mens politikerne slåss om å ha den beste skolepolitikken, lurer ansatte og 500 elever ved St. Sunniva skole i Oslo på hvor de skal få penger til lovpålagt oppussing for 150 millioner fra.

Flere ansatte ved skolen flykter den må stenges, andre anslår en kraftig reduksjon av elevtallet ved den populære skolen.

KrisemøteSkolen drives privat. Staten vil ikke stille opp med rentefrie lån eller penger til rehabilitering.

Et krisemøte i skolestyret mandag kveld ga ingen svar.- Vi har nedsatt en komite for å jobbe med framdriftsplan og rehabilitering. En annen gruppe skal jobbe med å samle inn penger fra private donorer, sier styreleder ved St. Sunniva, Gunnar Markussen til Dagbladet.

- Hva skjer hvis dere ikke klarer å samle inn pengene?

- Vi er avhengige av å få dem inn for å rehabilitere skolen. Jeg har ikke lyst til å si noe om hva som vil skje med skolen om vi ikke lykkes, sier Markusson.

- Det er ikke mulig å holde bygningen ved like med dagens tilskudd fra staten. Det dekker bare 85 prosent av utgiftene per elev og der er ikke oppussing inkludert, sier Markussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer