- Må få alle fakta på bordet

Så får vi vurdere hvor alvorlig saken er, sier Jens Stoltenberg.

ALVORLIG: Statsminister Jens Stoltenberg mener kvalitetssikring er viktig nå de nye e-postene om selvforsvarspengene legges fram slik at alt relevant kommer fram. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
ALVORLIG: Statsminister Jens Stoltenberg mener kvalitetssikring er viktig nå de nye e-postene om selvforsvarspengene legges fram slik at alt relevant kommer fram. Foto: Kent Skibstad / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han vil ikke kommentere opplysninger i flere aviser om at Lysbakken kjente til at det fantes flere e-poster og sms?er da han la fram dokumentasjonen for Stortinget og sa det var alt.

Ble varslet

Dagbladet dokumenterte fredag at Lysbakken ble varslet om pengestøtten.
- Det blir feil av meg å spekulere i en slik sak. Nå må vi få fakta på bordet på og vurdere saken på en ryddig og ordentlig måte.
- Hvor alvorlig er denne saken for regjeringen?
- Audun Lysbakken vurderte selv at det er en alvorlig sak, og har sagt at alle fakta skal på bordet. Han har selv beklaget at det er gjort feil, og at det var riktig å gjøre en gjennomgang. Nå får vi avvente hva som eventuelt kommer av nye ting. Så får vi avgjøre hvor alvorlig saken er, sier Stoltenberg.

Mer tid

Fredag formiddag varslet kommunikasjonsavdelingen i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD) at nye e-poster skulle legges fram i løpet av dagen. Men et par timer senere kom kontrabeskjed. Man trengte likevel lengre tid på kvalitetssikring. Trolig blir de nye dokumentene lagt fram i dag.
- Det er en fordel at alle fakta i saken kommer på bordet raskt, men enda viktigere er kvalitetssikring. Jeg regner med at det som er funnet, blir offentliggjort rastk, men det må BLD kan svare på.

Ny gjennomgang
- Beholder du Lysbakken som statsråd fordi han skal bli SV-leder, slik en del kommentatorer hevder?
- Nei, jeg mener han har gjort hva han kunne for å beklage saksbehandlingen. Han har satt i gang et arbeid for å bedre rutinene og for å gå gjennom lignende saker. Det er viktig nå å få alle fakta på bordet, sier Stoltenberg.