EM-seier til Danmark:

-Må få feste ferdig

Ifølge politiet i København er det full fest i gatene i byen. De har fått meldinger om skader, men sier at folk er glade i gatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Danmark har nå gått videre til semifinalen i EM i fotball, da de lørdag kveld vant over Tsjekkia 2-1. Hver gang danskene har gått videre i EM, har det vært ville fester over hele landet.

Ifølge operasjonslederen i politiet i København, Henrik Svejstrup, er det nå full fest i København etter EM-seieren.

- Alle er bare glade, og oppfører seg pent. Det er jo heller ikke så mange restriksjoner her, så folk må få lov til å feste ferdig, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Da Dagbladet ringte tidligere i kveld, kunne Svejstrup informere om at folk hadde begynt å ta turen hjemover og ned til metroen, fordi det regnet i Hovedstaden.

Nå har regnet stoppet, og folk er ute i gatene igjen.

- Det er mange mennesker ute i gatene ved Nørrebro og i Indre by, sier han.

Operasjonslederen sier at de også har mottatt meldinger om skader som følge av at folk er beruset.

- Vi har fått noen meldinger om folk som skader seg og kaster opp, men det er ingen meldinger om slagsmål eller noe alvorlig. Folk er bare glade, sier han til Dagbladet.

Ti minutter etter klokka ni, opplyser operasjonsleder Svejstrup, overfor den danske avisa Ekstra Bladet, at politiet i København nå sperret av Rådhusplassen på grunn av de mange fotballsupporterne som fester på plassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer