Må få innsyn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ledelsen ved Ullevål universitetssykehus har understreket hvor viktig det er med åpenhet i den såkalte ambulansesaken. Hendelsen i Sofienbergparken 6. august der ambulansepersonell forlot den blødende og hardt skadde Ali Farah (37) på asfalten, har ført til et voldsomt folkelig engasjement. Nå nekter sykehuset og Helsetilsynet Ali og familien hans innsyn i den hemmelige rapporten om ambulansepersonellet. Begrunnelsen er at saken er under gransking og at dette er en personalsak. Sykehusledelsen mener Ali og samboeren ikke er part i saken. De føler det neppe slik.

Skandalen har trolig skapt mistillit til helsevesenet blant grupper av befolkningen. Sykehusledelsen har selv bidratt til å svekke tilliten. På pressekonferansen hevdet ledelsen at ambulansesjåførene ikke hadde gjort noe galt. Ali hadde fått «tilfredsstillende medisinsk vurdering». Sykehuset dårlige håndtering og uklarheten om hvorfor ambulansepersonell kunne finne på å forlate et blødende voldsoffer, gjør at åpenhet bør være i sykehusets interesse. Rapporten må offentliggjøres, jo før jo heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer