- Må få Jens på laget

Kristin Halvorsen må få med Jens på laget for å få til bedre lønn innenfor omsorg og helse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Det mener Unio-leder Anders Folkestad. Han karakteriserer SV-leder Kristin Halvorsen utspill om å heve både lønn og status for de som jobber innen pleie- og omsorgssektoren. Folkestad mener, som SV-Kristin, at dette er viktig for å utlikne lønnsforskjellene mellom kvinner og menn.

- Jeg synes Kristin Halvorsens utspill om høyere lønn er dristig, men hun gjør viktige koplinger mellom lønn og rekrutering. Helse og omsorg vil ha et stort behov for flere hender. I dag er to tredjedeler av de som jobber innenfor denne sektoren kvinner. Skal vi få til lik lønn, uavhengig av kjønn, nyrekruteringer og bedre helse og omsorgstjenester, så må man tenke flere tanker samtidig, sier Anders Folkestad.

Nøkkel-Jens

Anders Folkestad sier at den vanskeligste jobben har Kristin Halvorsen i forhold til statsminister Jens Stoltenberg. Folkestad sier at så langt har det bare kommet vennlige ord fra Arbeiderpartiet i likelønnssaken.

- Vennlige ytringer om behov, har vi hørt fra Arbeiderpartiet. Men ikke noe som minner om forpliktelser til å gjøre noe. Og Kristin Halvorsen er nødt til å fåp med Ap og LO for å få de nødvendige bevilgninger, sier Anders Folketad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer