- Må finne henne selv

Foreldrene til Madeleine tror ikke politiet vil finne datteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): I dag er det et år siden Madeleine McCann forsvant fra ferieparadiset Praia da Luz i Portugal. Jentas foreldre, Kate og Gerry McCann, håper fortsatt at datteren skal komme til rette. Men de tror at de selv må løse forsvinningsgåten.

Ny kampanje

- Vi er kommet til et punkt hvor vi tror at det er vi som må finne henne, sier Kate McCann til Daily Mirror.

De lanserer i dag en ny kampanje der de ber om nye tips om datterens forsvinning. De ber også vitner om å kontakte dem direkte.

- Også de som tidligere har snakket med portugisisk politi må komme til oss. Vi trenger å vite, og vi vil vite, sier Gerry McCann.

De har allerede engasjert et detektivbyrå, og de føler ikke at de tar loven i egne hender.

- Vi ønsker å vite hva som er gjort, og hva som ikke har blitt gjort. Vi vil vite hvem som har blitt sjekket ut av saken, og på hva slags grunnlag. Vi føler at vår etterforskning er uavhengig, sier Gerry McCann.

Forpliktet

ETT ÅRS-MARKERING: Kate og Gerry McCann på vei til gudstjeneste i landsbyen Rothley i Leicestershire i dag. Foto: AFP/SCANPIX
ETT ÅRS-MARKERING: Kate og Gerry McCann på vei til gudstjeneste i landsbyen Rothley i Leicestershire i dag. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Ekteparet sier at den grusomme kidnappingssaken i Østerrike har gjort ekteparet mer oppmerksom på muligheten for at Madeleine fortsatt lever. Kate McCann sier at hun fortsatt har en følelse av at hun vil se datteren igjen.

- Mennesker kan forsvinne fra overflaten. Men man vil fortsatt være forpliktet til å fortsette å lete, sier Kate McCann.

- Må finne henne selv