- Må finne og returnere dem

Bjarne Håkon Hanssen vil sende ut de papirløse innvandrerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Venstre og Kristelig Folkeparti vil gi en form for amnesti til papirløse innvandrere.

De to partiene støtter dermed regjeringspartiet SV ved å gå inn for at papirløse innvandrere får sine avslåtte asylsøknader behandlet på nytt, skriver Aftenposten.

Sverige gjennomførte en slik ordning i 2005, men arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) avviser forslaget blankt.Under jorden - Jeg er veldig mot amnesti. Det vil sette returarbeidet flere år tilbake, sier Hanssen til Aftenposten. Han mener at et amnesti kun vil være en oppfordring om å gå under jorden og holde ut lenge nok til at det kommer et amnesti.

Organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) anslår at mellom 5.000 og 10.000 mennesker lever i skjul i Norge

- Hovedutfordringen er å finne dem og sende dem ut av Norge. De har fått avslag på asylsøknaden og oppholder seg her ulovlig, understreker Hanssen.

Ny vurdering Lederen av Stortingets arbeids og sosialkomité Karin Andersen (SV) går helhjertet inn for amnesti og sier at SV håper på gjennomslag for dette i regjeringen.

- Noen bør returneres, andre trenger opphold fordi det ikke er trygt for dem i hjemlandet. Det vi behøver nå, er en mulighet for disse menneskene til å få sin sak vurdert på ny, sier hun til avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer