Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Må fjerne de dumme tingene

Frp-formann Carl I. Hagen vil strømlinjeforme partiet slik at det kan bli en akseptabel koalisjonspartner for andre partier. Han er lei av frittalende partikollegaer som lager vansker for ham i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ikke mer spiselig

Kleppe: Jeg er verken nervøs eller redd

Carl I. Hagen sier rett ut at han har som prosjekt å luke ut ugjennomtenkte uttalelser, vanskelige utspill og uryddig politisk framferd.

- Vi snakker om å ordne opp i partiet. Å ta hensyn til våre politiske konkurrenter i andre partier som mener vi opptrer for uryddig. Når dette er grunnen til at de ikke vil ha noe med oss å gjøre, må vi fjerne de dumme tingene. Og dette synes jeg er helt personuavhengig, sier Hagen.

Gundersen til kamp

Han benekter på det sterkeste at han og den øvrige partiledelsen arbeider for å få kontroll over nominasjonsprosessen i fire «vanskelige» fylker; Østfold, Akershus, Oslo og Vest-Agder.

Andre kilder sier de vet at partiledelsen ønsker å fjerne Øystein Hedstrøm og Jørn L. Stang fra Frp Østfolds stortingsvalgsliste neste høst. Også Fridtjof Frank Gundersen, Dag Danielsen og Vidar Kleppe bør ut, heter det.

Men ingen av de involverte ønsker å snakke om dette med Dagbladet. Med unntak av partiveteran Fridtjof Frank Gundersen, som retter et svingslag mot Hagen og hans forsøk på ansiktsløftning av partiet.

- Dersom markante personer forsvinner, vil partiet tape stemmer. Jeg tror ikke det er mulig å strømlinjeforme Fremskrittspartiet. Dessuten synes jeg ikke partiet har noe å skamme seg over, sier Gundersen.

Taus Hedstrøm

- Ingen kommentar, sier Øystein Hedstrøm til Dagbladet. Han følger en forsiktig linje i denne saken. På hjemmebane i Østfold fylke er det fullt kaos. Krangler og intriger lammer fylkespartiet. Nå føler han situasjonen utrygg også blant sine egne på Stortinget.

Til sitt eget fylkeslag ønsker han å påpeke:

- Bråket i Østfold reduserer ikke min lyst til å takke ja til renominasjon.

- Vil du si det samme om Hagens utspill?

- Nå står Hagen fram og garanterer at Frp's ledelse ikke skal blande seg inn i fylkenes interne nominasjonsprosesser. Det er jeg glad for. Utover det har jeg ingen kommentar.

Hagen tar grep

Frp-formann Carl I. Hagen ønsker ikke å snakke konkret om Hedstrøm, Kleppe, Gundersen eller Danielsen.

- Dette dreier seg om enkeltmennesker. Jeg kan ikke gi meg til å karakterisere dem offentlig, sier han. Men når det gjelder enkeltmenneskers politiske atferd, er han derimot veldig interessert i å snakke.

- Vi kan ikke ha det slik at jeg må bruke mesteparten av min tid under valgkampen på å svare på spørsmål om utspill som mine partikolleger har kommet med. Vi må ha en klar holdning til utspill. De må være gjennomdiskutert i partiet.

- Og innvandringsdebatten vil du styre sjøl?

- Ja, den vil jeg ta hånd om på en korrekt og ordentlig måte. Dersom det kommer vanskelige spørsmål til mine kolleger, kan de svare i henhold til partiprogrammet og for øvrig vise til Carl I. Hagen, sier Hagen.

Det er åpenbart at Carl I. Hagen ikke vil gjenoppleve de tilstandene som hersket under valgkampen i fjor, der Øystein Hedstrøm og Vidar Kleppe holdt «show».

- En mer sentralt styrt og enhetlig preget valgkamp vil være en fordel for oss, nøyer Hagen seg med å si når Dagbladet bringer denne hendelsen på bane.

I FARE: Øystein Hedstrøm står i fare for å bli frosset ut av Frp, som nå vil bli spiselige og komme i regjeringsposisjon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media