-Må fjerne kreftsvulsten

Frp-formann Carl I. Hagen er overrasket over at eksklusjonsprosessen i Oslo-partiet har vakt så stor og langvarig oppmerksomhet. Men nå slår han kraftig tilbake mot sine kritikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi må fjerne kreftsvulsten i Oslo Frp, sier Hagen til Dagbladet.

Hagen vokter seg for å karakterisere stortingsrepresentant og formann i Oslo Frp, Dag Danielsen, som en kreftsvulst. Danielsens advokat, broren Per Danielsen, er en fryktet injurieekspert som har vunnet mange slag i retten med mildere karakteristikker som utgangspunkt.

Carl I. Hagen mener imidlertid at det under Danielsens ledelse har utviklet seg en partikultur i Oslo Frp som kan sammenliknes med en kreftsvulst. Blant annet har kameraderi, mobbing av partikolleger og tildeling av verv til slekt og venner ført til at landets viktigste Frp-lag er blitt et politisk svakt Frp, mener han.

- Det er vondt, men vi har prøvd andre kurer uten å lykkes. Da står vi overfor valget: å fjerne kreftsvulsten eller ikke. Og jeg har ikke til hensikt å bebreide meg selv i neste stortingsperiode for at jeg ikke gjorde det som var nødvendig. Derfor går vi gjennom denne ubehagelige og vonde prosessen nå, sier Hagen til Dagbladet.

Han har ingenting til overs for partikolleger som velger å løse saker med å gå til retten. Sentralstyret har også vedtatt at partimedlemmer som prøver å løse interne konflikter i retten, er illojale. Straffen er eksklusjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer