Må flytte fra sted til sted

JERUSALEM (Dagbladet/Expressen): Mens Yassir Arafat sitter som fange på Vestbredden, er hans kone og datter i sikkerhet i Paris. - Jeg vet vi er politiske mål. Derfor flytter vi fra sted til sted. Men jeg er ikke redd, sier Suha Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste gang Suha Arafat opptrådte offentlig var på en kvinnekonferanse i Abu Dhabi i februar. I familiens hjem i Gaza har Suha, 38, og datteren Zahwa, 6, ikke vært på mange måneder.

Glade i hverandre

Det går mange rykter om at Suha i virkeligheten er separert fra Yassir, 72, og at hun har et forhold til en libanesisk forretningsmann i Paris. Det benekter hun bestemt.

I et intervju med ei fransk avis for ei tid siden fortalte hun at hun aldri hadde tilbrakt en hel dag sammen med sin mann.

- Vi spiller ikke teater slik en del andre statsoverhoder gjør når de kysser sine koner offentlig for å vise at alt er bra mellom dem. Vår kjærlighet er privat. Vi er glade i hverandre, men behøver ikke å vise det offentlig, sa hun.

Suha har studert og arbeidet i Paris i mange år, og fikk stor sans for det gode livet der. Flere av Arafats medarbeidere likte ikke at han giftet seg med den blonde palestinske kvinnen, som til og med var kristen, men som konverterte til islam før hun giftet seg med Yassir Arafat.

Frittalende

Arafats medarbeidere har også kritisert henne for lange shoppingreiser til Paris.

Denne kritikken har hun avfeid med at reisene alltid har vært et ledd i innsamlingen av penger til hennes fond for palestinske barn. Hun har på sin side anklaget de samme medarbeiderne i ledersjiktet under maken for korrupsjon.

Suha omgås den arabiske sosieteten i Paris, forretningsmenn, kongelige og ekspresidenter. Hun er en meget frittalende kvinne, akkurat som sin mor, den kjente palestinske aktivisten Raymonda Twail.

Suha giftet seg i all hemmelighet med Yassir Arafat i Tunis i 1989, og giftermålet ble først kjent for offentligheten flere år seinere.

<B>BEFINNER SEG I PARIS: Yassir Arafats datter Zahwa fotografert med sin mor Suha i 1998. I familiens hjem i Gaza har Zahwa og hennes mor Suha, ikke vært på mange måneder.