Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må flytte over 100 asylsøkere etter bekymringsmeldinger

- Bare to typer pålegg og kneipp både til frokost og kvelds.

DÅRLIG STANDARD: Stav Hotell ligger femten minutter utenfor Trondheim, og har den siste tiden hatt opptil 188 asylsøkere boende hos seg. Men så begynte bekymringsmeldingene å komme, både fra Røde kors-medlemmer, andre frivillige, kommunens helsesøstre og fra fylkeslegen. Foto: Stav Hotell
DÅRLIG STANDARD: Stav Hotell ligger femten minutter utenfor Trondheim, og har den siste tiden hatt opptil 188 asylsøkere boende hos seg. Men så begynte bekymringsmeldingene å komme, både fra Røde kors-medlemmer, andre frivillige, kommunens helsesøstre og fra fylkeslegen. Foto: Stav Hotell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det handler om lokaliteter og om dårlig kosthold. De skal visstnok bare ha to typer pålegg og kneipp både til frokost og kvelds. Det skal være lite grønnsaker og frukt. Og så er det kommet meldinger om at melken låses inn, at de får ikke fri tilgang på den, sier kommuneoverlege i Malvik, Guttorm Eilertsen, til Adressa.

UDI opplyser til avisa at over samtlige asylsøkere, i overkant av 100 personer, nå fjernes fra Stav Hotell og flyttes til Vikhammer.

Stav Hotell ligger femten minutter utenfor Trondheim, og har den siste tiden hatt opptil 188 asylsøkere boende hos seg.

Men så begynte bekymringsmeldingene å komme, både fra Røde kors-medlemmer, andre frivillige, kommunens helsesøstre og fra fylkeslegen, skriver Adressa.

UDIs krav Nå sier altså UDI stopp på grunn av bekymringsmeldinger om at standarden er for lav.

UDI opplyser til Dagbladet at de betaler driftsoperatørene av såkalt midlertidig akuttinnkvartering i overkant av 700 kroner i snitt for kost og losji for hver asylsøker per døgn.

Dagbladet har også fått tilsendt UDIs retningslinjer som skal oppfylles av driftsoperatørerne. Der stilles blant annet følgende krav:

• Botilbudet skal være et nøkternt, men forsvarlig innkvarteringstilbud som sikrer beboernes grunnleggende behov og den enkeltes behov for trygghet.

• En seng å sove i, tilgang til låsbare bad og toalett, samt til fellesarealer for sosialt samvær.

• Tilfredsstillende hygieniske boforhold og gratis tilgang til vask og tørk av klær.

• Tilbud om servering av næringsrik, variert og tilstrekkelig mat, servert i kantine.

Ingen kommentar Adressa har konfrontert hotelldirektør Filippa Sande med bekymringsmeldingene.

Sande bekrefter at hun kjenner til kritikken, men henviser videre til hotellets eier Francis Hay.

- Jeg har ikke fått noen informasjon om dette fra UDI, og jeg har ingen kommentar til saken, sier Hay til Adressa.

Det har på kort tid i Norge blitt opprettet i overkant av 16 000 midlertidige overnattingsplasser for asylsøkere. UDIs oversikt over akuttmottak viser at det er opprettet 114 mottak, hvorav mange er private.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med hotellets eier Francis Hay.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media