Må flytte papir i stedet for å redde liv

Sykepleierne har store forventninger til statsbudsjettet.

Papirmølle: Sykepleierne ønsker å bruke mer tid på pasientene enn på papirarbeid. Foto: John T. Pederen /Dagbladet
Papirmølle: Sykepleierne ønsker å bruke mer tid på pasientene enn på papirarbeid. Foto: John T. Pederen /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg får mindre og mindre tid til pasientene fordi jeg stadig får nye oppgaver. Jeg rekker knapt å gi medisin før jeg må løpe videre til neste pasient, sier Kari Anne Seime (26) som jobber som sykepleier på Radiumhospitalet i Oslo.

Over halve arbeidsdagen går med til å flytte papir, en oppgave hun ikke hadde da hun begynte på sykehuset for tre år siden.

Enklere løsninger - Det vi trenger er gode systemer som snakker med hverandre og som gjør papirarbeidet for sykepleierne lettere. Økte rammer på de enkelte avdelingene er ikke nødvendigvis det vi trenger, sier forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund til NTB.

Mandag kommer regjeringens forslag til statsbudsjett for 2013.

I sykehuskorridorene er forventningene store til det omfattende dokumentet.

Effektivitet Penger til mer effektive datasystemer og videre utvikling av samhandlingsreformen, som ble innført 1. januar i år, står øverst på ønskelista til sykepleierne.

- I dag bruker sykepleierne mye tid på å overføre pasienter, fakse skjemaer og sende epikriser. Vi trenger systemer som gjør denne jobben mindre tidkrevende, sier By.

- Hvis jeg skal bytte jobb kommer det ikke til å bli til et annet offentlig sykehus. Da blir det nok privat, sier Seime.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer