- Må føde en sønn

Kronprinsesse Masako av Japan lider av «tilpasningsforstyrrelser» på grunn av press, opplyser Det Keiserlige Hoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Masako, en tidligere diplomat, har ikke vært sett offentlig i år. Hun antas å være utsatt for et umenneskelig press fra hoffet for å føde en sønn. Bare sønner kan arve Krysantemum-tronen.

Dersom kronprins Naruhito skulle dø uten en sønn, vil hans bror, Akishino, etterfølge ham. Men heller ikke Akishino har noen sønn. Det står med andre om livet for så vel keiserdømmet som hoffet i Japan.

Terapi og medisin

I ISC-10, Den Internasjonale Statistiske Klassifikasjon av Sjukdommer, 10. revisjon, fra Statens helsetilsyn heter det om tilpasningsforstyrrelser: «Tilstand med subjektivt ubehag og følelsesmessige forstyrrelser som vanligvis hemmer sosial funksjon eller ytelse, og som oppstår i en periode med tilpasning til vesentlig forandring i tilværelsen eller en belastende livshendelse.»

Hoffet opplyser at kronprinsessen har fått terapi og medisiner, men trenger tid til å slappe av.

Tilpasningsforstyrrelser uttrykker seg som depresjon eller angst og skyldes en bestemt hendelse som har satt henne under press, ifølge japanske leger.

Det kan føre til manglende mestringsevne, atferdsvansker - og sette pasienten ute av stand til å utføre daglige gjøremål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.