Må følges hjem av vektere

Kvinne trues på livet av naboen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagsavisen forteller i dag historien om hjelpepleieren «Inger» som bor i ei kommunal blokk på østkanten i Oslo.

Hver dag må hun følges av vektere, betalt av kommunen, til og fra jobben. Årsaken er stadige trusler og trakassering fra en av naboene i blokka, som huser både psykiatriske pasienter og rusmisbrukere.

Flere av de andre naboene har klaget på samme mannen, men «Inger» er den det har gått verst ut over.

- Kan sparke deg ihjel

- I forrige uke skulle jeg ta bussen. Han så meg ved bussholdeplassen. Da kom han bort og sa «tør du virkelig ta bussen? Jeg kan sparke deg i hjel når som helst.» Så kalte han meg en skitten tispe, forteller «Inger» til Dagsavisen.

Hun forteller om jevnlig bråk, skriking og trusler. Flere ganger har naboen prøvd å sparke inn døra hennes, og jevnlig finner hun sjikanerende lapper i postkassen sin. Nå følger to vektere henne til og fra døra når hun skal på jobben.

«Inger» bor alene, og tør ikke en gang gå i butikken på grunn av naboen. Hun forteller at flere av naboene hennes har observert mannen sitte i bakgården med ei øks i hånda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer