- Må føre til gransking

Støttegruppen for Scandinavian Star mener politimesterens anbefaling om etterforskning vil få ringvirkninger.

VENTER PÅ GRANSKING: Jan Harsem, leder for støttegruppen etter Scandinavian Star, mener gjennopptakelsen må bety at justisministeren iverksetter gransking. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VENTER PÅ GRANSKING: Jan Harsem, leder for støttegruppen etter Scandinavian Star, mener gjennopptakelsen må bety at justisministeren iverksetter gransking. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Her har ikke staten gitt oss rettssikkerhet på 24 år. Politimesteren trakk den riktige konklusjonen til slutt. Presset på justisministeren om å iverksette en gransking vil være mye større etter dette, sier Jan Harsem i Støttegruppen etter Scandinavian Star.

- Kan ikke vente Justisminister Anders Anundsen (Frp) har i brev til støttegruppa sagt at han er villig til å møte dem etter at han har satt seg inn i det Oslo politidistrikt legger fram om saken.

- Nå som konklusjonen er som den er, kan ikke justisministeren sette en gransking på vent, sier Harsem.

Jan Bøhler (Ap) var til stede under politiets framleggelse.

- Politimesteren gjør en sterk og god avgjørelse når han anbefaler gjenopptakelse av etterforskningen. Det er også sterkt at han mener Oslo politidistrikts habilitet må vurderes, sier Bøhler.

Spørsmål om habilitet På en pressekonferanse i ettermiddag sier politimester Sjøvold at spørsmålet om et annet politidistrikt skal ta seg av saken, er diskutert.

- Men jeg har vel sagt tidligere i dag at det er ingen av oss som er involvert nå, som har vært involvert i en tidligere etterforskning, sier Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer