Må forklare seg om Ørje-drapet

Sveriges største svindler, Vincent Carlsson (53), må nå forklare drapsjegerne hvor han var da Marit Ødegaard (76) ble slått i hjel i sitt eget hjem for over en måned siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Carlsson ble pågrepet nord for Stockholm i går. Han har i ett år vært etterlyst av svensk politi. Også politiet i Norge jaktet på den svenske storsvindleren, som blir beskrevet som en psykologisk gåte.

Carlsson var i Ørje-distriktet i tida da Marit Ødegaard (76) ble slått i hjel i sitt eget hjem.

Politiet i Ørje sier de så snart som mulig vil avhøre svensken om hans bevegelser både før og etter drapstidspunktet. Carlsson har et langt rulleblad, blant annet er han dømt for ran, voldtekt, bedrageri og narkotika. For noen uker siden ble han observert i Norge. Han skal ha svindlet til seg penger fra eldre kvinner i Trøgstad, Askim, Trysil og sist i Verdal.

«Omreisende bedrager»

Carlsson bruker også flere dekknavn, blant annet Vincent Hertzberg, Arne Andersson og Christer Åberg. Politiet i Sverige betegner ham som en «omreisende bedrager». Vincent Carlsson er veltalende og snakker riksmål med islett av svensk.

Storsvindleren har spesialisert seg på å svindle eldre kvinner. Han kan opptre som banktjenestemann, politi, lege, næringslivsleder eller det som måtte falle han inn.

På åstedet i Ørje ble det funnet flere skoavtrykk, som stammer fra en bestemt type italienske vernesko av merket Cofra. Etterforskerne i Ørje har fått inn over 50 tips etter at de offentliggjorde detaljer rundt sko-sporet.

En håndfull etterforskere jobber nå bare med sko-sporet. Politiet håper at de etter hvert klarer å finne skoene drapsmannen hadde på seg.

Marit Ødegaard ble drept av en eller flere ransmenn. Vel 25.000 kroner av søndagsomsetningen på bensinstasjonen er forsvunnet.

<B>SKO-TIPS:</B> Politiet har fått inn over 50 tips etter at de offentliggjorde detaljer rundt sko-sporet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer