Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må forklare seg skriftlig

Advokatforeningen gir Wikborg Rein tre uker til å komme med en skriftlig redegjørelse for firmaets bistand til The 5 Percent Community.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter generalsekretær, Merete Smith, til Dagbladet:

-  Vi har i dag sendt et brev til Wikborg Rein der vi ber om en skriftlig redegjørelse for deres bistand til T5PC. Svaret vi får vil danne grunnlag for en vurdering om vi går videre i saken.

Wikborg Rein har en frist på tre uker på å svare Advokatforeningen. Dersom de finner at Wikborg Rein har handlet i strid med advokatforeningens etiske regelverk, kan firmaet bli klaget inn for disiplinærutvalget.

-  Men det er viktig for oss å understreke at dette ikke er noen forhåndsdømming. Vi gjør dette i tilfeller som har generell interesse for advokaters yrkesutøvelse, sier Smith.

Wikborg Rein er et av Norges mest lønnsomme advokatfirma, og ga juridisk bistand til T5PC i omtrent et år. Tidligere styreleder i pyramideselskapet, Jørn Tagge, anslår at firmaet fikk rundt sju millioner kroner for jobben, noe Wikborg Rein mener er uriktig.

Kraftig kritikk

Etter konkursen i pyramidebobla har Wikborg Rein fått kraftig kritikk for å ha gitt T5PC ufortjent legimititet som nettverkselskap. Advokatfirmaet utarbeidet et prospekt som sikret T5PC 160 millioner kroner fra titusenvis av investorer i august i fjor.

De blir også kritisert for å ha gitt råd om hvordan T5PC skal forholde seg til Lotteritilsynet og skattemyndighetene.

Managing partner i Wikborg Rein, Per M. Ristvedt, viser til taushetsplikten og vil ikke kommentere oppdraget for T5PC.

-  Vi forstår fra Advokatforeningen at det er vanlig at det bes om en slik redegjørelse i saker av allmenn interesse, og vil behandle henvendelsen på vanlig måte, skriver Ristvedt i en e-post.

Vurderer kontakt

Det offentlige Tilsynsrådet for advokatvirksomhet vurderer nå om de også skal ta kontakt med Wikborg Rein.

-  Så langt har vi vurdert å ta kontakt med Wikborg Rein og alle andre advokater som har bistått T5PC, sier Dag Eriksen, rådgiver i Tilsynsrådet.

Det offentlige Tilsynsrådet kan meddele irettesettelser eller advarsler mot advokater som bryter advokatforskriften eller annen lov. Klageorganet Advokatbevilgningsnemnda kan etter forslag fra Tilsynsrådet tilbakekalle en advokats bevilgning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media