- Må gå av

BERGEN (Dagbladet): Styret i støttegruppen for etterlatte og overlevende etter «Sleipner»-ulykken krevde i går HSD-ledelsens avgang, uten å ha søkt full støtte i hele gruppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er dukket opp så mange graverende forhold på manglende sikkerhet i HSD at det er nok til å kreve ledelsens avgang, sier Roy Erling Furre, leder for Støttegruppen for etterlatte og overlevende etter «Sleipner»-ulykken.

- Om ingenting skjer, er signaleffekten at bedriftsledere konsekvensfritt kan ta sjanser med folks sikkerhet, sier Furre.

Gruppen hadde sitt første styremøte i Stavanger i helga. Styret krever at HSD nå legger fram en plan for utbedring av passasjerenes sikkerhet.

I Bergen sitter moren og stefaren til Wim Zwinkels (18), en av de tre savnede etter «Sleipner»-ulykken det fortsatt letes etter.

- Et uhell er skjedd, jeg får ikke tilbake stesønnen min uansett hvem de henger ut, sier Terje Larsen, som synes det er merkelig at støttegruppen krever HSD-ledelsens avgang uten at de har hørt noe.

- Vi har ikke behov for å avsette noen, det er et ikke-tema for oss, vi venter og ser hva granskingskommisjonen kommer opp med, sier Larsen.

Styreleder Olav Nummedal i HSD sier han ikke har tenkt å foreta seg noe overfor ledelsen.

- Jeg skjønner de overlevende og etterlattes sinne. Jeg har selv mistet en sønn og far i en båtulykke, men dette er ikke måten å gå fram på, sier han.

ULYKKESBÅTEN: Katamaranen M/S «Sleipner» grunnstøtte og sank ved Ryvarden fyr den 26. november i fjor.