Må gå etter fiskefusk

Etter massiv kritikk trekker statssekretæren i fiskeridepartementet, Solveig Strand seg fra jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynte allerede etter Bondevikregjeringens tiltredelse etter valget i fjor. Det ble stilt spørsmål rundt Solveig Strands eierandeler i et fiskerederlag. I forrige uke toppet det seg da det ble klart at fisketråleren «Havbris» var anmeldt for fiskefusk. Solveig Strand har eierandeler i båten, og valgte i dag å trekke seg fra jobben.

I en pressemelding fra Fiskeridepartementet heter det at «Dette er ei avgjerd Strand sjølv har teke på bakgrunn av situasjonen knytt til fiskefartøy ho er medeigar i via selskapet der ho er aksjonær. I tida si som statssekretær har Solveig Strand ikkje hatt noko med drifta av reiarlaget å gjere og ho har heller ikkje sete i styret for reiarlaget eller tilknytte selskap.

- Eg tek sterk avstand frå alle former for ressurs- og miljøkriminalitet, og det er viktig at arbeidet mot dette er truverdig og høgt prioritert. Når eg no trekkjer meg som statssekretær er det fordi ingen skal kunne så tvil om fiskeriministeren eller Fiskeridepartementet sitt truverd i desse sentrale spørsmåla, seier Solveig Strand.»

FRIVILLIG: Solveig Strand trakk seg etter at rederlaget hun har eierandeler i ble politianmeldt for fiskefusk.