Må gå gjennom 100 000 timelister etter Dagbladet-avsløringer

- Uloba har brukt opp tabbekvoten, sier SVs Karin Andersen.

KREVER AT ULOBA RYDDER OPP: - BPA er en helt avgjørende ordning for de som trenger den. Det er veldig trist og skadelig for omdømmet til hele ordningen at Uloba ikke har ryddet opp i dette forlengst, sier SVs Karin Andersen til Dagbladet. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
KREVER AT ULOBA RYDDER OPP: - BPA er en helt avgjørende ordning for de som trenger den. Det er veldig trist og skadelig for omdømmet til hele ordningen at Uloba ikke har ryddet opp i dette forlengst, sier SVs Karin Andersen til Dagbladet. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er veldig trist og skadelig for omdømmet til hele ordningen at Uloba ikke har ryddet opp i dette forlengst, sier SVs Karin Andersen til Dagbladet.

Gjennom flere artikler har Dagbladet avslørt at handikapgiganten Uloba bryter loven på en rekke punkter, blant annet betalte selskapet overtid først etter 11 timer i stedet etter 9 timer slik loven sier.

Bryter arbeidsmiljøloven I etterkant av Dagbladets avsløringer har Arbeidstilsynet også konkludert med flere brudd på arbeidsmiljøloven. I forrige uke meldte Dagbladet at en ny rapport fra PricewaterhouseCoopers (PWC) slår fast at Oslo kommune mangler kontroll på lønns- og arbeidsforhold i bedriften.

«Bydelene har ikke rutiner for oppfølging eller kontroll av leverandørenes forpliktelse til å ha lønns- og arbeidsvilkår som oppfyller arbeidsmiljølovens krav,» skriver PWC i rapporten. Lover etterbetaling I etterkant av Dagbladets avsløringer lovte Uloba å etterbetale overtid til sine assistenter. Da Dagbladet skrev om etterbetalingen sa Uloba til Dagbladet at dette bare gjaldt «et fåtall». I PWC-rapporten kommer det derimot fram at Uloba allerede 15. september 2011 hadde mottatt 950 krav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer