Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må gjemme iPod\'en på jobb

Microsoft-ansatte foretrekker Apple.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Redmond i Washington ligger hovedkontoret til Microsoft. Her har 25 000 mennesker sitt daglige virke. De fleste av dem går rundt med Windows, Excel og andre Microsoft-programmer på hjernen, skriver Wired.

Men i ørene har de musikk på iPod - som produseres av Microsofts største konkurrent Apple. Så mange ansatte liker iPod at Microsofts sjefer slett ikke liker situasjonen.

Ifølge Wireds kilder går svært mange av de ansatte med musikk i ørene gjennom arbeidsdagen. 80 prosent av dem bruker iPod, og Wired anslår at det betyr at 16 000 Microsoft-ansatte dermed går rundt med et Apple-produkt i lomma. IPod er blitt en torn i øyet for alle i ledelsen i Redmond, og en rekke ganger har det blitt sendt ut forskjellige typer skarpe bemerkninger mot å bruke iPod på jobb.

Nå har situasjonen blitt så ubehagelig for iPod-elskerne at de skifter ut de hvite øreproppene som følger med MP3-spilleren med vanlige ørepropper, slik at det skal bli vanskeligere å se at de er utro med Microsofts hovedfiende.

Vil ikke ha Microsoft-spillere

Microsofts egen software brukes i en rekke MP3-spillere, blant annet i Sonys utgave. Men iPoden har 65 prosent av markedet, og Apples program på nett er også stadig mer populært. Microsoft er i ferd med å miste grepet på markedet, og beviset får de daglig fra egne ansatte.

- Ingen er interessert i det vi har å tilby, ikke engang våre egne ansatte, sier en anonym person i Microsoft-ledelsen.

- Noen er nervøse for å være forrædere og ikke støtte Microsoft.

Det varierer fra divisjon til divisjon hvor galt det er å eie en iPod. I enkelte avdelinger betraktes det nærmest som en fiendtlig handling som i verste fall kan sette en stopper for eller bremse karrieren.

På Microsofts intranett er det stadig noen som blogger om iPoden. En blogg om at en butikk på en angitt adresse tok inn 200 iPod\'er om dagen for å holde tritt med etterspørselen, fikk en toppleder til å sende et irritert svar:

- Jeg håper da virkelig at Microsofts ansatte ikke kjøper iPod. Vi har mange gode alternativer.

En mellomleder sier til Wired at han stadig hører om ansatte som kjøper MP3 med software fra Microsoft, men som ikke får dem til å fungere, leverer dem inn igjen og skaffer seg iPod. Selv går han åpent rundt med sin Apple-spiller. Han setter ord på situasjonen slik:

- Jeg blåser i hva de sier. Hvis de vil at jeg skal la være å bruke den, må de gi meg et produkt som fungerer og er lett å bruke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media