-  Må gjenoppta voldtektssaken

Advokat Elisabeth Grøndahl ber Oslo-politiet gjenoppta voldtektssaken mot en 43-åring. I går skrev Dagbladet om offeret som hadde banket opp overgriperen som hevn - og blitt frifunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at 43-åringen som voldsoffer i retten har erkjent å ha voldtatt hennes klient i april 2003.

-  Dermed foreligger det nye bevis, sier Grøndahl.

Dagbladet skrev i går at en kvinne (32), som var blitt voldtatt av 43-åringen, var frikjent i Oslo tingrett for å ha banket opp mannen som hevn for voldtekten. Det skjedde til tross for at 43-åringen måtte sitte med et tau stramt knyttet rundt penis og testiklene ei hel natt.

Venninne må i fengsel

32-åringen og ei venninne erkjente at de ved et par anledninger hadde «nappet» i tauet. Hensikten var at 43-åringen skulle føle smerte. Venninna, som også hadde vært utsatt for vold fra 43-åringen, må sone 30 dager av en straff på 75-dager.

Dagbladets sak har vakt voldsom oppsikt, og avisa fikk i går et utall henvendelser fra både kvinner og menn som støttet frifinnelsen av 32-åringen.

Advokat Grøndahl sier at 43-åringen nå erkjenner å ha brukt kvinnen seksuelt mot hennes vilje.

-  Det var dette som lå til grunn for klientens anmeldelse for voldtekt. Kvinnen fikk omfattende skader. 43-åringen har samtidig erkjent å ha stjålet 40 000 kroner fra henne.

Saken var henlagt

-  I 2003 henla politiet anmeldelsen fra kvinnen, uten at hun fikk beskjed. Jeg ville vite innholdet i etterforskingsdokumentene etter voldtektsanmeldelsen. Jeg ville vite hva dette var for noe.

-  Jeg måtte purre på politiet, og fikk dokumentene bare to dager før rettssaken begynte mot min klient. Først da ble vi kjent med at saken var henlagt i 2003, samme år som voldtekten skjedde, sier advokaten.

-  Jeg har bedt aktor i voldssaken mot klienten ta dette opp. Men jeg skal også skrive et brev til Oslo-politiet, og be de gjenoppta saken, samtidig som jeg vil vise til rettsboka fra tingretten, sier Elisabeth Grøndahl.

UT MOT POLITIET: Advokat Elisabeth Grøndahl vil ha gjenopptatt voldtektsanmeldelsen fra hennes klient.