Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Må gjøre et utvalg»

Søstrene Collette (24) og Cristine (27) fra Kenya ble avvist av dørvaktene på nattklubben Tempest i Oslo fordi det var «et lukket selskap».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentene mener det dreier seg om skjult diskriminering.

-  Jeg ble så rasende. De sa at selskapet var lukket, men det var det jo ikke. Gjestene som satt utenfor og røyket sa det var åpent for alle. Og vi så også at andre folk spaserte rett inn. De kalte det lukket selskap. Jeg kunne lese av øynene at de mente utestedet ikke ønsker prostituerte jenter inn der, sier Cristine Akeyo. Etter at Dagbladet i slutten av mai skrev om norskafrikanske jenter som blir diskriminert på åpen gate i Oslo, har Dagbladet fått utallige henvendelser fra jenter som blir spurt om de selger sex, nektes å komme inn på utesteder, nektes servering og blir frakjørt i drosjekøen.

Vil ha et normalt liv

Jentene vil rope ut om omfattende skjult diskriminering av afrikanske jenter i Oslo. For de mener den er skjult, og gjort på en slik måte at diskrimineringen kan bortforklares på en enkel måte.

-  Da vi spurte dørvaktene hvorfor vi ikke slapp inn selv om andre fikk komme inn, ønsket de ikke å snakke med oss. De bare prøvde å se en helt annen vei. Vi ønsker bare å leve et normalt liv og slippe å bli stemplet som horer når vi går ute i gatene, sier de to.

-  Må gjøre et utvalg

Daglig leder ved nattklubben Tempest, Marianne Larsen, benekter at dørvaktene diskriminerer afrikanske jenter .

-  Vi hadde mye folk den kvelden og måtte stenge dørene innimellom. Vi må gjøre et utvalg når det er så mange gjester som vil inn, sier Marianne Larsen.

UTESTENGT: Her på Tempest i Oslo ble Cristine (27), til venstre, og søstera Collette (24) avvist i døra forrige fredag. Begrunnelsen var at det var et lukket selskap. Stamkundene spaserte rett fordi. Foto: KRISTIN SVORTE
UTESTENGT: Her på Tempest i Oslo ble Cristine (27), til venstre, og søstera Collette (24) avvist i døra forrige fredag. Begrunnelsen var at det var et lukket selskap. Stamkundene spaserte rett fordi. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer

Dørvaktene ved utestedet sier puben var full da søstrene ønsket å komme inn og at «stamgjester» var de eneste som slapp inn.

Den forklaringen nekter Collette og Cristine å godta.

-  Det var kanskje halvfullt inne. Og så lenge vi verken var fulle, slåss eller er for unge til å komme inn, kan de ikke stenge oss ute. Da må de lage en egen privat klubb og henge opp ei liste med navn og bilde på folk som kan slippe inn.