Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Må gjøre opp for oss

Selv de beste politikere kan ha betalingsproblemer, mener Øystein Hedstrøm (Frp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Som folkevalgte bør vi gå foran som gode eksempler. Vi må følge de lover og regler som vi selv vedtar, og gjøre opp for oss, sier Øystein Hedstrøm (Frp).

Han har selv ingen anmerkninger, og tror heller ikke det finnes noen god forklaring på at Frp er det partiet på Stortinget som huser flest dårlige betalere.

- Jeg tror dette er tilfeldig.

- Er det uproblematisk med slike anmerkninger?

- At man får en anmerkning er et bra korrektiv, men jeg tror ikke dette har noen betydning for disse personene som folkevalgte, sier Frp-representanten.

Vil ikke stå fram

- For dem som innehar betalingsanmerkninger kan det bety at det blir vanskelig å anskaffe seg varer og tjenester, ulike abonnementsordninger, leveranser fra kraftleverandører, samt lån og kredittkort, opplyser kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen i Lindorff.

Ingen av representantene med betalingsproblemer, som Dagbladet har snakket med, ønsker å stå fram, blant annet på grunn av familie og karriere. Forklaringene er likevel mange.

- De gjør jobben sin

Én sier betalingsproblemene oppsto da representanten gikk ned i lønn etter å ha blitt valgt inn på Stortinget. Rot er forklaringen til en annen.

Stortingspresident Jørgen Kosmo (Ap) synes ikke det har noen betydning hvor mange betalingsanmerkninger politikerne har. - Nei, hvorfor skulle det har noen betydning, så lenge de gjør jobben sin? sier Kosmo.

TILFELDIG: - Som folkevalgte bør vi gå foran som gode eksempler, sier Øystein Hedstrøm (Frp). Han tror det er tilfeldig at Frp har flest dårlige betalere på Stortinget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media