PLANLA ANGREP:  Etterforskere bærer bort likene av de to mennene som planla å angripe et lokale der Muhammad-karikaturer var på plass. Der var også den kontroversielle nederlandske islamkritikeren og politikeren Geert Wilders. Foto: Ben Torres / Afp / Scanpix
PLANLA ANGREP: Etterforskere bærer bort likene av de to mennene som planla å angripe et lokale der Muhammad-karikaturer var på plass. Der var også den kontroversielle nederlandske islamkritikeren og politikeren Geert Wilders. Foto: Ben Torres / Afp / ScanpixVis mer

«Må gud akseptere oss som hellige krigere»

Antatt IS-gjerningsmann i Texas var FBI-kjenning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navnet til en av de drepte mennene som ble drept i Garland, Texas, i går er nå offentliggjort: Elton Simpson. FBI mener at han er én av de to amerikanerne som var i ferd med å angripe et kultursenter som stilte ut karikaturer av profeten Muhammad, melder BBC, CNN og en rekke medier.

Simpson har tidligere blitt etterforsket for terrorisme-anklager, ifølge flere rapporter, melder BBC. Han er også tidligere dømt for å ha løyet til myndighetene når det gjaldt en reise til Somalia. 

- Må gud akseptere oss Mannen skal ha lagt ut en twitter-melding hvor han knyttet seg til en kjent IS-kriger like før angrepet. Han skrev også: «Må gud akseptere oss som hellige krigere».

Simpson og en medsammensvoren hadde planer om å angripe Curtis Culwell-senteret i Garland, der de hadde en utstilling med Muhammad-karikaturer. Men de to ble drept før angrepet ble utført. Arrangementet ble organisert av American Freedom Defense Initiative (AFDI), som drives av den kontroversielle høyrebloggeren Pamela Geller.

Den kontroversielle nederlandske politikeren Gert Wilders var en av personene som skulle tale under foredraget. Han er en kjent islam-kritiker.

- Reddet liv Amerikansk politi mener drapet på de to kan forsvares.

- Han gjorde hva han hadde trent til, og han gjorde en god jobb. Han reddet sannsynligvis også liv, sier en politimann om den uidentifiserte politimannen som drepte Simpson og en mann til.

Amerikansk politi etterforsker nå hva som har skjedd.

Det er første gang at USA har opplevd denne typen angrep.