- Må ha fått sprit gjennom huden

Slik lyder forklaringen til den promilletiltalte 21-åringen, som ble tatt i 150 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen står tiltalt i Salten tingrett, tiltalt for promillekjøring, etter en bilferd i Beiarn i Nordland 26. oktober i fjor.

Politiet hang etter bilen i fem-seks mil, og registrerte en topphastighet på 150 kilometer i timen. Før 21-åringen til slutt havnet i grøfta på Leiråmo, melder Avisa Nordland.

Blodprøven viste en promille på 1,2. Men etter eget sigende hadde han kun drukket én eneste flaske øl den kvelden.

Ifølge 21-åringens eksotiske forklaring, stammer promillen fra en flaske 96 prosent sprit som knuste og havnet i fanget hans, og som må ha trukket seg gjennom huden.

Den høye hastigheten forklarer han med at han fikk panikk da han så politiet, fordi han faktisk trodde han hadde promille.

Det er ikke første gang 21-åringen har havnet i retten etter en fuktig fest. I juni i fjor nektet han straffskyld for anklagen om å ha lånt bort bilen til en beruset person. Bilen havnet også den gang i grøfta. Tiltalte og sjåføren stakk til skogs, men ble senere pågrepet. Tiltalte hadde da promille på 1,42 - etter ifølge egen forklaring å ha drukket seks-åtte halvlitere og tre-fire flasker med øl, en kvart flaske sprit, samt noen tyrkershots.