Må ha med anstand for å sikre at agentene følger reglene

Nå må Secret Service-agentene på etikkurs.

STRENGERE REGLER: Her er president Obama med tre Secret Service-vakter i Georgia 27. april. Foto: AFP PHOTO/Saul LOEB
STRENGERE REGLER: Her er president Obama med tre Secret Service-vakter i Georgia 27. april. Foto: AFP PHOTO/Saul LOEBVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne måneden har to store sexskandaler rystet den høyt respekterte og myteomspunnede livvaktstyrken til USAs president, Secret Service.

Da den første skandalen ble kjent sa forfatteren av «In President's Service», Ronald Kessler, at dette var den største skandalen i Secret Service sin historie.

Både ledere og ansatte er involvert i skandalen, som går ut på meldinger om at minst 20 prostituerte ble hentet av amerikanske sikkerhetsfolk til et hotell i byen Cartagena i Colombia, der de var på jobb i forkant av et presidentbesøk.

Kjøpte sex Denne uka ble det kjent at agenter også skal ha kjøpt sex og betalt for strippere i Cartagena i El Salvador.

Secret Service vil nå ha med vakter for å passe på vaktene under noen reiser. De nye, strenge reglene gjelder også når agentene og de ansatte har fri under reisene.

Secret Service-sjef, Mark Sullivan, ber nå agentene og andre ansatte instendig om å vurdere sin adferd i lys av det som har skjedd de siste ukene.

Må ha etikkurs - Det nye reglementet ikke kan ikke forbrede våre ansatte på alle situasjoner de kan møte mens vi utfører oppdrag rundt om i verden. Mangelen på bestemte, publiserte rettningslinjer for oppførsel når det gjelder en spesiell handling betyr ikke at denne handlingen er tolerert og kan resultere i korrigerende eller disiplinære tiltak, sier Sullivan.

Han understreker at alle ansatte har en løpende forpliktelse til å si ifra hvis de tror reglene blir brutt. Neste uke må alle de ansatte på etikkurs.

Etter at de nye reglene ble offentliggjort har flere stilt spørsmål ved om hendelsen i Cartagena faktisk var et engangstilfelle.

- Det er synd at sunn fornuft må dikteres på denne måten, sier senator Charles Grassley fra Iowa til nyhetsbyrået Assosciated Press.

- IKKE SANT: Sonia Ertel, medeier av Lip's Club bar i San Salvador benekter at agenter fra Secret Service skal ha hatt sex i hennes bar under en pressekonfreanse 27. april. Foto: AFP PHOTO/Jose CABEZAS
- IKKE SANT: Sonia Ertel, medeier av Lip's Club bar i San Salvador benekter at agenter fra Secret Service skal ha hatt sex i hennes bar under en pressekonfreanse 27. april. Foto: AFP PHOTO/Jose CABEZAS Vis mer