HANDLER OM KULTUR: Justiskomitéens leder Hadia Tajik sier det handler om organisasjonskultur, rekruttering, personlig egnethet og systematisk oppfølging av ledere i politietaten.
 Foto. Nina Hansen / Dagbladet
HANDLER OM KULTUR: Justiskomitéens leder Hadia Tajik sier det handler om organisasjonskultur, rekruttering, personlig egnethet og systematisk oppfølging av ledere i politietaten. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Må ha politiledere som er gode verdibærere

Justiskomitéens leder Hadia Tajik (A) håper politireformen også vil handle om innholdet i politiets arbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet):  Som leder for justiskomitéen på Stortinget kan ikke Hadia Tajik kommentere politiets handtering av Monika-saken i Hordaland spesielt, men hun blir berørt av nyhetene som kommer fram om varsleren Robin Schaefer og behandlingen han og moren til Monika Sviglinskaja har fått av ledelsen i Hordaland politidistrikt.

- Det er en svært opprørende sak, og den blir mer alvorlig etterhvert som vi får mer informasjon om hva som har skjedd under behandlingen av denne. Jeg lar meg berøre av det. Samtidig ser jeg at denne saken reiser prinsippielle spørsmål om organisasjonskulturen i politietaten, sier hun til Dagbladet.

Hadia Tajik presiserer at hun har vært opptatt av kultur og ledelse i politiet lenge, uavhengig av Monika-saken, og viser blant annet til at hun tok initiativ til tverrpolitisk ansvar for å arbeide med dette gjennom en interpellasjon i fjor høst.

- Må ha takhøyde Hadia Tajik ser fram til at politireformen kommer fra regjeringen, og håper at den handler om mer enn sammenslåing av politidistrikter.

- Vi må ha sterke ledere i politiet som ønsker takhøyde for kritiske spørsmål. Jeg har møtt mange ledere i politietaten som opptrer med trygghet, autoritet og faglig integritet, men under mine besøk i politidistriktene har jeg dessverre også hørt altfor mange historier om ledere som mangler disse egenskapene. Dette samsvarer også med mer systematiske funn andre har gjort.

Hun mener det handler om organisasjonskultur, rekruttering, personlig egnethet og systematisk oppfølging.

- Kulturholdninger - Ledere i politiet må rekrutteres med vekt på personlig egnethet og de må ha forutsetninger for å være en god faglig leder. Også ledere kan trenge oppfølging over tid som etter- og videreutdanning som gjør at de kan ha den trygghet, autoritet og faglige integritet som kreves. Kulturholdninger og lederskap er noe man må jobbe med hver eneste dag slik det også påpekes i Gjørv-kommisjonens rapport. Ledere må gis en systematisk og faglig oppfølging, og ikke bli ledere fordi det er «deres tur».

Hun vil ha ledere i politiet som er gode verdibærere for hele etaten.

- Som politikere er det vår oppgave å tilrettelegge for at vi får et godt politi i Norge. Det finnes mange dyktige folk i etaten som gjør en veldig skikkelig jobb på alle nivåer i politiet. Men, vi har også et arbeid å gjøre for å få fram flere flinke folk.  Vi får en god anledning til å gjøre nettopp det når vi får politireformen fra regjeringen, sier Hadia Tajik.