To døde etter brann på Moelv:

- Må ha skjedd fort

Mannen som oppdaget dødsbrannen på Moelv sier til Dagbladet at brannen utviklet seg svært fort.

MOELV: Politiet jobber ut fra at noe kriminelt kan ha funnet sted, etter at to personer nå er funnet døde etter brannen onsdag morgen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth og Øystein Andersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MOELV (Dagbladet): Ole Magnus Bakken (32) var mannen som oppdaget dødsbrannen i industrilokalet i Moelv onsdag morgen.

Bakken, som er prosjektleder i entreprenørselskapet Enter Gruppen i Brumunddal, skulle hente en tilhenger i det samme bygget på vei til jobben.

- Jeg kom her 06.45 eller noen minutter seinere, da var det ingen å se i eller rundt bygget, og ingen lys i kontorene. Jeg kjørte ned til enden av bygget, hvor vi har lager, sier Bakken.

- Sju-åtte minutter etter at jeg kom inn porten, kjørte jeg ut igjen med tilhengeren. Da så jeg kraftig røyk og flammer fra tredje etasje i den andre delen av bygget. Dette må ha skjedd fort, sier Bakken til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Rett etter klokka 7 ringte han politiet, som igjen varslet brannvesenet.

Oppland Arbeiderblad skriver natt til fredag at politiet undersøker om den andre døde som ble funnet torsdag i brannruinene kan være en mann fra Gjøvik som har vært savnet siden tirsdag kveld, og som det har vært omfattende leteaksjoner etter. Det er på det rene at den savnede er en bekjent av den første som ble funnet død i ruinene, ifølge avisa. Pårørende til mannen som først ble funnet er varslet.

Flyttet bilen fra brannen

- Jeg var her halvannen time, til rundt klokka 08.30. Som første vitne måtte jeg vente til jeg hadde blitt avhørt av politiet, sier Bakken.

- Jeg kjørte raskt unna med bilen, så ikke gnister og flammer skulle lage skader. Den tiden jeg ventet, var brannvesenet konsentrert om å slokke. Jeg kunne ikke se at noen personer ble båret ut da, før jeg kjørte videre til jobben i Brumunddal, sier han videre.

Firmaet han jobber for hadde leid lokaler i bygget ganske kort tid. Han kjenner derfor ikke de som jobber der.

- I Moelv går industribygget under navnet GMM-bygget eller Sentralen. Jeg har hørt at Ringsakerhus tidligere leide deler av arealet. Nå var det lagring av båter i det området av bygget som er totalskadd. Jeg rakk å se at redningsmannskap fikk ut en del båter under slukkingen, sier Bakken.

FUNNET DØD: Politiet har gjort funn av ytterligere en død person etter brannen i et næringsbygg i Moelv onsdag morgen, skriver politiet en pressemelding. Personen ble funnet i brannruinene nå i kveld. Vis mer

Totalskadd

Torsdag kveld var vinduene i den delen av bygget som er hardest skadd tildekket.

Denne delen av bygget er totalskadd, og rivingsarbeidet holdt fortsatt på i bygget rett før midnatt.

Onsdag opplyste politiet at det ikke ble funnet noen personer ved søk i boligdelen.

Ingen av de to avdøde er foreløpig identifisert.

Hovedhypotesen politiet jobber ut ifra var er at det har skjedd noe kriminelt, men de utelukker ikke andre muligheter, opplyste politiadvokat Sten Floor Nelson til Dagbladet torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer