Må ha smørhjelp for å greie julebaksten

Tine importerer for å unngå ny smørkrise.

 FÆRRE:  Den norske bestanden av melkekuer har gått ned 15 prosent på 10 år. Her fra det store vårslippet på Kongsgården på Bygdøy i år. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix.
FÆRRE: Den norske bestanden av melkekuer har gått ned 15 prosent på 10 år. Her fra det store vårslippet på Kongsgården på Bygdøy i år. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å hindre ny smørkrise skal importert smør bli redningen for Tine i den kommende julebakstsesongen.

De 230 800 Dagros'ene i norske fjøs er ikke mange nok til å garantere helnorske julekaker.

Den norske meierigiganten, som også har rollen som markedsregulator i Norge, måtte importere utenlandsk smør under krisen i 2011.

Heller ikke i fjor var det nok smør i butikkhyllene.

Nå skal merket Sunfield bli redningen. Smøret blir markedsført og solgt av Tine, men baserer seg på utenlandske råvarer når det ikke er nok norsk melk å få tak i, skriver Finansavisen.

- Undergraver ikke norske melkebønder Lanseringen av Sunfield gjør at Tine nå går ut med en garanti om nok smør til alle forbrukere i Norge.

- Vi har valgt et engelsk navn for å signalisere at smøret kan være produsert på en utenlandsk råvare, sier kategoridirektør Pernille Siberg Nakken i Tine til avisen.

Hun er ikke enig i at Tine undergraver sine egne eiere - melkebøndene - ved å importere smør.

- Våre eiere vil i størst mulig grad lage produkt av norsk råvare, men smørsituasjonen i 2011 lærte oss at vi måtte ha rom for større fleksibilitet, sier Nakken.

(NTB/Dagbladet).