Må ha tobakk i porteføljen

- Investeringene i Philip Morris må ses i lys av at det til i dag ikke har vært mulig å finne solide kapitalforvaltere i utlandet som har en eksklusjon av tobakksaksjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier styreformann i Legenes syke- og pensjonskasse (SOP), Knut Eldjarn, til Dagbladet. Eldjarn er tidligere president i Den norske lægeforening. Han presiserer imidlertid at SOP har gitt uttrykk for sin uvilje mot å investere i tobakksaksjer til Barclay Global Investors.

- Dersom Barclay Global Investors lager et annet prospekt for oss med indeksfond der tobakksindustrien er ekskludert, ville vi selvsagt foretrekke dette, sier han.

Eldjarn sier han ikke kjenner til at Barclay Global Investors alt har et slikt prospekt, slik BGI selv opplyser på sine websider.

- Nei, det gjør jeg ikke. Men jeg vil undersøke dette for å se om vi kan komme unna å ha penger plassert i aksjer som ikke går i hop med våre etiske retningslinjer. Jeg må ellers nevne at SOP har vært svært strenge på slike investeringer i vår aktive kapitalforvaltning på det hjemlige markedet, sier Eldjarn.