Må i fengsel etter falsk voldtektsanklage

En kvinne (40) er i Trondenes tingrett dømt til fengsel i åtte måneder for falsk voldtektsanklage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

40-åringen fortalte politiet at en mann hadde hatt samleie med henne, uten hennes samtykke, i nærheten av et utested i Harstad i desember 2014, skriver Nordlys.

Kvinnen har hele veien stått fast på forklaringen – også da saken mot henne gikk i tingretten i slutten av november. Statsadvokaten henla voldtektsanmeldelsen i fjor som intet straffbart forhold. Kvinnen påklagde henleggelsen til Riksadvokaten, men fikk ikke medhold.

Mannen som ble anmeldt for voldtekt har stilt seg uforstående til anklagene. Han skal ha møtt kvinnen den aktuelle dagen, men møtet endte med et basketak som opphørte da vitner og politiet kom til stedet.

Kvinnen ble pågrepet, og det var mens hun satt i arresten at hun hevdet at hun var blitt voldtatt. Helseundersøkelsene gjort av kvinnen viste ingen tegn på at hun har hatt seksuell omgang med den mannen. I dommen vises det også til at kvinnen hadde sagt til et vitne at hun var usikker på om hun var voldtatt.

Retten mener «Sterke allmennpreventive grunner gjør det nødvendig å reagere strengt ved overtredelse av bestemmelsen om falsk anklage. Retten vil også vise til at en ikke kan se bort fra at falske voldtektsanklager kan være med på å svekke voldtektsofres troverdighet generelt», heter det videre i dommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer