Må i fengsel for promillekjøring

BA-HR-advokaten fikk også norgeshistoriens største private bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Advokat Aase Gundersen, som er partner i advokatfirmaet BA-HR, ble tatt med cirka 1,9 i promille i august 2003, etter at hun hadde kollidert med flere biler på Frogner i Oslo.

Borgarting lagmannsrett har nå skjerpet straffen hun ble idømt av Oslo tingrett i fjor, skriver Aftenposten i dag. Hun fikk opprinnelig 500 000 kroner i bot og 25 dagers betinget fengsel.

Gundersen har fremmet krav om at medieoppmerksomheten rundt saken skulle ses som en formildende omstendighet i straffeutmålingen. Dette kravet vant hun ikke fram med. Tvert imot ble hun av lagmannsretten ilagt 40 dagers fengsel, hvorav 25 dager betinget. Det betyr at hun må sone 15 dager i fengsel.

Det normale i promillesaker er at boten beregnes til 1,5 ganger brutto månedslønn. Gundersen har oppgitt at hun har en årlig inntekt på 6,3 millioner kroner. Det skulle tilsi at 1,5 ganger en månedslønn er 787 500 kroner. Retten har imidlertid hevdet at det er en grense for hvor høy en slik bot kan være.

Borgarting lagmannsrett har ikke tatt stilling til om taket for en bot er nådd, men har latt boten fra Oslo tingrett stå uforandret.

Gundersen har ikke bestemt seg for om hun skal anke dommen.