Må i fengsel for råkjøring

Entreprenøren Fritz Hjelmeland (61) ble i går dømt til ubetinget fengsel i 18 dager for å ha kjørt i 141 km/t i en 80-sone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Gulating lagmannsrett hjalp det ingenting at Mercedesen hans hadde gode kjøreegenskaper.

Det vakte sterke reaksjoner da Hjelmeland slapp med betinget fengsel i 30 dager og ei bot på 10000 kroner da saken var til behandling i Sunnfjord forhørsrett 4. januar i år.

Tidligere dømt

I Gulating lagmannsrett i går la statsadvokat Haakon Meyer fram en rekke dommer for liknende fartsovertredelser der de tiltalte ble dømt til ubetinget fengselsstraff. Han minnet også retten om at Hjelmeland er dømt for råkjøring i forbindelse med en alvorlig ulykke i 1964, noe som ble fortiet i forhørsretten. Han ba retten om å dømme mangemillionæren til ubetinget fengsel i 24 dager.

Forsvarsadvokat Gunnar Lunde sa i sin prosedyre i går at Fritz Hjelmeland ble tatt i fartskontroll i forbindelse med en situasjonsbestemt og kortvarig forbikjøring. Han ba retten om å forkaste anken.

Ubetinget fengsel

Gulating lagmannsrett viser til at ved så betydelig fartsoverskridelse som 141 km/t i 80-sone skal det reageres med ubetinget fengsel, med mindre det foreligger helt spesielle formildende omstendigheter. De spesielle omstendighetene har retten ikke funnet i denne saken. Derfor ble han dømt til ubetinget fengsel i 18 dager.