GÅ RETT I FENGSEL: Barry Thew vil kanskje tenke seg litt bedre om neste gang han velger t-skjorte. Foto: GREATER MANCHESTER POLICE/PA
GÅ RETT I FENGSEL: Barry Thew vil kanskje tenke seg litt bedre om neste gang han velger t-skjorte. Foto: GREATER MANCHESTER POLICE/PAVis mer

Må i fengsel for upassende T-skjorte - i England

Harselerte med drapene på to politikvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barry Thew (39) må sone totalt åtte måneder i fengsel, fire av dem for for å ha ikledd seg en særdeles upassende t-skjorte. Det melder The Guardian. 

Den hvite t-skjorten var prydet med «One less pig, perfect justice» i front, og «kill a cop 4 fun.co.uk Ha haaa» på ryggen.

Løst oversatt til norsk blir det henholdsvis; «En purk mindre, perfekt rettferdighet» og «drep en politi for moro.co.uk»

Engelske «co.uk» tilsvarer for øvrig det norske «.no» på slutten av nettadresser. 

Dårlig timing Den usmakelige påskriften var ille nok i seg selv, men det hjalp ikke saken til Thew at han valgte å ha den på seg bare timer etter at to politikvinnene, Fiona Bone (32) og Nicola Hughes(23), var blitt brutalt drept av Dale Cregan (29).

Klokken kvart over to lokal tid den 18. september, kun tre og en halv timer etter drapene, ble Thew observert i Radcliffe sentrum ikledd t-skjorten på bildet. Han ble arrestert etter klager fra sjokkerte innbyggere. 

- Mens politifolk akkurat fikk høre om og jobbet med å bearbeide den forferdelige nyheten om at to kolleger var blitt drept, synes Thew det var uproblematisk å gå ut med en t-skjorte med forferdelige håndskrevne kommentarer på, sier Bryan Williams i det lokale politiet.

- Thew er unntaket, og ikke regelen. Lokalsamfunnet stod bak oss i vår tyngste stund, fortsatte han. 

Dommen - Dette er, uansett hvordan man ser på det, en sjokkerende sak. Din respons til disse sjokkerende hendelsene var å paradere rundt i en t-skjorte i Radcliffe sentrum med de mest ufyselige ordspill på. Det er deprimerende å se at du følte et behov for å synke så lavt som dette, og oppføre deg på en slik måte. Din tankeløse oppførsel har bidratt til smerten til alle som er berørt av dødsfallene til disse to unge politikvinnene, sa dommer Peter Lakin ved domsavsigelsen der han idømte Thew åtte måneder bak murene. Fire av måneden ble han idømt for brudd på vilkårene for en betinget dom for marihuanadyrking. 

Da Thew ble arrestert skal han ha gitt uttrykk for at påskriften ikke brydde ham nevneverdig. Han fikk nok litt mer respons på stuntet enn han hadde forventet.