Må i retten: Politiet mener Jan Petter fanget hummer som var 0,5 cm for lang

- De har gjennomført en slurvemåling, og det kan jeg ikke akseptere, sier fiskeren.

BEVISET: Politiet mener hummeren på bildet var for stor til å fanges. Fiskeren nekter, og mener målingen ble feil utført. Foto: Politiet
BEVISET: Politiet mener hummeren på bildet var for stor til å fanges. Fiskeren nekter, og mener målingen ble feil utført. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sies at det ikke er størrelsen det kommer an på. Men det er det i aller høyeste grad når Jan Petter Von Tangen-Jordan 17. september må møte i Asker og Bærum tingrett, tiltalt for ulovlig hummerfiske.

Det var i oktober i fjor at politiet gjennomførte kontroll, og inspiserte Jørgsensens teiner som lå ved Brønnøya i Asker. Kort tid etter kontrollen, ringte 30-åringens telefon, skriver Budstikka, som først omtalte saken.

- De sa de hadde funnet en hummer som var for stor i teina mi. Jeg stilte meg ganske så uforstående til hele beskyldningen, for jeg driver ikke med sånt. Jeg har ikke slurvet, og har alltid med meg andre i båten. Det er politiet som har gjort en feil, ikke jeg som har gjort noe galt, sier Von Tangen-Jordan til Dagbladet.

Uenighet om bevis

Uforstående til tross – det tok ifølge hummerfiskeren ikke lang tid før et forelegg på 5500 kroner dumpet ned i postkassen. Og beviset for at hummeren var for lang, var et bilde tatt under målingen av krepsdyret.

Der mener politiet det kommer fram at hummeren som ble funnet i teina, var 32,5 centimeter – 0,5 centimeter lenger enn det som er tillatt å fange i området øst for Lindesnes. Von Tangen-Jordan hevder på sin side hardnakket at bildet på ingen måte holder som bevis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer