Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Må ikke forlate landet

Advokat Borgström er ikke overrasket over Assange-kausjon.

IKKE OVERRASKET: Advokat Claes Borgström, som representerer de to kvinnene bak voldtektsanklagene mot Julian Assange, mener det er viktig at Wikileaks-grunnleggeren nå ikke forlater landet: Foto: Foto: EPA/Anders Wiklund/Scanpix
IKKE OVERRASKET: Advokat Claes Borgström, som representerer de to kvinnene bak voldtektsanklagene mot Julian Assange, mener det er viktig at Wikileaks-grunnleggeren nå ikke forlater landet: Foto: Foto: EPA/Anders Wiklund/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Claes Borgström, som representerer de to kvinnene bak voldtektsanklagene mot Wikileaks-grunnlegger Julian Assange, tok nyheten om at Assange slippes fri mot kausjon med ro.

- Det er den samme beslutningen som ble tatt i forrige rettsrunde, så det er ikke så overraskende, sier han til den svenske avisa Expressen.se.

Hva som bør skje videre med Wikileaks-gründeren, har advokaten imidlertid flere tanker om:

- Det viktige nå er at man kan være sikker på at han ikke forlater landet, fortsetter han.

Ikke bekymret Advokaten legger til at dette ikke er noe har bekymrer seg for at vil skje.

- Han skal ha fotlenke, han skal melde seg, han har levert inn passet sitt og han må betale kausjon, sier han.

Bergström har flere tidligere gått hardt ut mot Assange. Forrige uke uttalte han blant annet at Assange «sprer oppfatningen om at etterforskningen mot ham har vært en konsekvens av Wikileaks store avsløringer».

Krenkende - Det er ingen konspirasjon. Hans advokat i England har omtalt det på den måten, og det må jo være i samsvar med hans oppdrag. Det er under enhver kritikk, sier advokaten.

Han har også bedyret at de to kvinnene han er advokat for, ikke har det bra.

- De føler seg krenket om og om igjen. Det hadde vært passende om Assange kunne tatt ansvar for det som skjer, sier Borgström ifølge Expressen.

Samlet kausjons-summen Det var lenge usikkert om Assanges advokat Mark Stephens ville greie å samle inn hele kausjonssummen på ca 2,4 millioner krobner før ressforhandlingene startet i dag.

Like før Assange entret retten kom beskjeden om at pengene ville befinne seg på Stephens' konto omkring klokka 12, norsk tid. Dermed var mulighetene for en løslatelse større.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!