Støres kamp for makt i 2021

Må kapre 500 000 LO-medlemmer

Ap og LO har meislet ut strategien for å sikre at minst 50 prosent av LOs medlemmer velger Ap i 2021. Slik vinner Ap valget og regjeringsmakten.

FØRSTEVALGET: - Vi skal være førstevalget for vanlige arbeidsfolk, vi skal forstå hva som treffer dem i deres arbeidsliv og hverdagsliv. Vi har vært på 50 prosent andel av LOs medlemmer før, og vi skal komme dit igjen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier det er Aps oppgave å vise at de er det beste valget for vanlige arbeidsfolk. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FØRSTEVALGET: - Vi skal være førstevalget for vanlige arbeidsfolk, vi skal forstå hva som treffer dem i deres arbeidsliv og hverdagsliv. Vi har vært på 50 prosent andel av LOs medlemmer før, og vi skal komme dit igjen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier det er Aps oppgave å vise at de er det beste valget for vanlige arbeidsfolk. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arbeiderpartiet skal være førstevalget for vanlige arbeidsfolk, slår Ap-leder Jonas Gahr Støre og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen fast.

Etter to krisevalg og krisemålinger går Ap tilbake til oppskriften fra gjenreisningen etter Stoltenberg I-regjeringen i 2001, da Ap ved stortingsvalget endte på 24, 3 prosent: Ap skal lytte mer til fagbevegelsen.

Partiet har allerede tatt politiske og organisatoriske grep for å sikre valgseier om to år. For å vinne valget, må Ap sikre seg halvparten av LOs medlemmer, er analysen. Strategien ble forankret i samarbeidskomiteen mellom Ap og LO mandag.

50 prosent av LO-medlemmene

*Ap-leder Jonas Gahr Støre skal selv lede arbeidet med nytt partiprogram. Det varslet han allerede i mai.

* Det er inngått en avtale mellom Ap og Fellesforbundet om utvikling av industri- og klimapolitikken. Bakgrunnen var ikke minst bråket om LoVeSe, der Ap på landsmøtet vedtok nei til konsekvensutredning av de sårbare områdene. Det skal lages liknende avtaler mellom Ap og andre forbund om andre politikkområder.

* Stortingsrepresentant Arild Grande, som ledet arbeidslivsutvalget, skal lede et arbeid for å styrke det fagligpolitiske samarbeidet, politisk og organisatorisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer