Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må kjempe for hver time

Charlotte Sørensen har kjempet for å få spesialundervisning til sønnen sin. - Det er fortvilt for både foreldre, rektor og lærerne når man må spare på hver krone, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Enebakk kommune er kampen om kronene hard. Det har Charlotte Sørensen og sønnen fått merke. Alv Sindre har dysleksi og må ha ekstra hjelp for å lese. Norsk og engelsk er de vanskeligste fagene, og uten spesialpedagog er disse timene helt meningsløse for 12-åringen.

- Pedagogisk psykologisk tjeneste anbefalte at han skulle ha fem timer spesialundervisning i uka, men skolen hadde bare råd til fire. Etter noen møter og en klage fikk han fem, sier en sliten mor.

- Han får likevel ikke alltid de timene han har krav på. Skolen har nemlig ikke råd til å sette inn vikar når pedagogen er syk. Rektor ved skolen har sagt at hun har valget mellom å skaffe vikar til Alv Sindre eller å sende hele klassen hjem, da blir jo valget enkelt, sier Charlotte.

Alv Sindre har hatt framgang på skolen etter at han fikk spesialundervisning, uten den hadde det ikke gått bra.

- Uten spesialundervisningen hadde han verken kunnet lese eller skrive i dag, sier hun.

Charlotte har brukt mye tid på sønnens skolehverdag og innrømmer at det har vært slitsomt.

- I perioder har det vært en heldagsjobb å sørge for at sønnen min får det han har krav på. Hvor mange foreldre orker å ta de kampene jeg har gjort?

DÅRLIG ØKONOMI: Ytre Enebakk skole har like dårlig økonomi som resten av skolene i landet, og mor har arbeidet hardt for at Alv Sindre (12) skal få de timene han har behov for.