Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Må komme oss videre av hensyn til landet

Frp-møttes i ettermiddag til et kort møte på Stortinget. Etter 15 minutter var møtet over.

KRISEMØTE: Fremskrittspartiet har innkalt Sylvi Listhaug og de andre statsrådene i partiet til et hastemøte mandag med Frps stortingsgruppe. Video: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-leder Siv Jensen var ordknapp på vei inn til Frps krisemøte.

- Nå må vi vente å se hva KrF kommer fram til. Regjeringen og Sylvi Listhaug har gitt en uforbeholden unnskyldning fra Stortingets talerstol som jeg håper de har merket seg. Nå tenker jeg at vi av hensyn til landet må komme videre, svarte Jensen på spørsmål om hvor nær landet er en regjeringskrise.

Hun sier videre at statsminister Solberg vil redegjøre for konsekvensene.

- Det er opp til Erna Solberg å redegjøre for konsekvensene av dette og det vil hun gjøre som hun har varslet på Stortinget i morgen.

- Kort møte

Fremskrittspartiet har innkalt Sylvi Listhaug og de andre statsrådene i partiet til et møte mandag med Frps stortingsgruppe .

- Dette blir nok et ganske kort møte, sier Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi på vei inn.

Parallelt sitter landsstyret i KrF samlet i et annet møte på Stortinget. Her skal de avgjøre om de vil slutte seg til mistilitsforslaget mot justisminister Sylvi Listhaug.

Gjør de det, har mistilitsforslaget flertall. KrF har sittet samlet siden klokka 12.

- Det må være rom for å få tilgivelse for feiltrinn, men er tilgivelse det samme som tillit? Jeg har tilgitt Sylvi Listhaug, men har vi tillit til henne som justisminister?

Det var det retoriske spørsmålet KrF-leder Hareide stilte da han åpnet møtet.

Høyre møtes i morgen

Også Høyre skal samle sin stortingsgruppe. Det skjer i morgen klokka 9, får VG opplyst. Det er én time før mistilitsforslaget mot Listhaug skal til behandling i Stortinget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!